Wrap it up!

Een heerlijke wrap op basis van een omelet.
Gevuld met verschillende groenten, naar keuze.
Als lunch, feestelijke snack of misschien wel als ontbijt.

Aantal: 1 persoon
Tijd:      10 min. voorbereiden & 5 min. bereiden

Je hebt nodig voor de wrap:
  • 3 eieren, losgeklopt
  • wat (zwarte) peper
  • wat boter, olijfolie of kokosolie
  • 2-3 hele bladereren ijsbergsla
  • 1 (winter)wortel, maak slierten met een dunschiller
  • 1 avocado, in parten of geprakt met wat citroensap
  • 50 g gerookte makreel, graten verwijderd en in vlokken
  • Verse daslook

Bereiding:

- Zet de koekenpan op om warm te worden.
- Voeg het vet toe, laat het smelten.
- Giet rustig het losgeklopte ei in de pan.
- Bak de omelet op een laag vuur.
- Ontgraat ondertussen de makreel en bereid de vulling voor.
- Draai de omelet om als de bovenkant gestold is of leg de omelet op een bord of
plak om af te koelen.
- Beleg 2/3 van de omelet met achtereenvolgens de ijsbergsla, wortelrepen, avocado, makreel en daslook.
- Sla een deel van de omelet over de vulling en rol deze strak op.
- Zet de omelet en de vulling vast met 2 prikkers.
- Snijd de wrap in tweeën en leg op een bord.

Zoek een fijn plekje om te genieten van je wrap!

Lekkere variaties
  • Vervang de ijsbergsla door kropsla, veldsla, rucola, waterkers of andere slamix. Of zelfs repen norivellen (van de sushi).
  • Ook lekker met gerookte zalm, tonijn of gekookte/gerookte kip.
  • Als smaakmaker kun je ook radijs, bieslook, mierikswortel, mosterd of pesto (liefst zelfgemaakt, natuurlijk) gebruiken.

Tip:
  • Wrap de wrap in bakpapier en neem het mee als lunch naar je werk of onderweg.

Wat is jouw favoriete combinatie van vulling voor deze eierwrap?

 
Reactie plaatsen