Een heerlijke wrap op basis van een omelet. Gevuld met verschillende groenten, naar keuze. Als lunch, feestelijke snack of misschien wel als ontbijt.
Aantal: 1 persoon Tijd: 10 min. voorbereiden & 5 min. bereiden
Je hebt nodig voor de wrap:
3 eieren, losgeklopt
wat (zwarte) peper
wat boter, olijfolie of kokosolie
2-3 hele bladereren ijsbergsla
1 (winter)wortel, maak slierten met een dunschiller
1 avocado, in parten of geprakt met wat citroensap
50 g gerookte makreel, graten verwijderd en in vlokken
Verse daslook
Bereiding:
- Zet de koekenpan op om warm te worden. - Voeg het vet toe, laat het smelten. - Giet rustig het losgeklopte ei in de pan. - Bak de omelet op een laag vuur. - Ontgraat ondertussen de makreel en bereid de vulling voor. - Draai de omelet om als de bovenkant gestold is of leg de omelet op een bord of plak om af te koelen. - Beleg 2/3 van de omelet met achtereenvolgens de ijsbergsla, wortelrepen, avocado, makreel en daslook. - Sla een deel van de omelet over de vulling en rol deze strak op. - Zet de omelet en de vulling vast met 2 prikkers. - Snijd de wrap in tweeën en leg op een bord.
Zoek een fijn plekje om te genieten van je wrap!
Lekkere variaties
Vervang de ijsbergsla door kropsla, veldsla, rucola, waterkers of andere slamix. Of zelfs repen norivellen (van de sushi).
Ook lekker met gerookte zalm, tonijn of gekookte/gerookte kip.
Als smaakmaker kun je ook radijs, bieslook, mierikswortel, mosterd of pesto (liefst zelfgemaakt, natuurlijk) gebruiken.
Tip:
Wrap de wrap in bakpapier en neem het mee als lunch naar je werk of onderweg.
Wat is jouw favoriete combinatie van vulling voor deze eierwrap?