Hartige wortel-basilicum pannenkoek

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 35 g amandelmeel
  • 75 g wortel geschild en geraspt
  • 2 el geraspte kokos plus ½ el als garnering
  • 6-8 blaadjes verse basilicum, in dunne reepjes gesneden. Bewaar wat voor de garnering.
  • Vers gemalen peper, naar smaak
  • Kokosolie of olijfolie om in te bakken (kies de extra vierge varianten)
  • Optioneel: scheutje kokosmelk als de geraspte kokos te droog is of om beslag wat te verdunnen

 

Bereiding:

  • Verwarm de pan voor op lage temperatuur van je hittebron
  • Doe de eieren in een kom en klop ze luchtig met de peper.
  • Voeg toe het amandelmeel, de geraspte wortel, 2 el kokos en de basilicum.
  • Meng alles goed door elkaar. Voeg wat extrakokosmelk toe om een beslag van vladikte te krijgen.
  • Zet je hittebron wat hoger en verhit je kokosolie of olijfolie hierin.
  • Doe je beslag in je pan en verdeel het.
  • Bak alles rustig op een middelmatige hitte totdat de bovenkant bijna gestold is.
  • Draai de pannenkoek en bak de andere kant kort.
  • Bak 1 grote of enkele kleine pannenkoeken.
  • Bestrooi met de achtergehouden kokosrasp en basilicum.

 

 

Printen recept

Over de schrijver
Reactie plaatsen