25 augustus 2020 
in Lunch
1 min. leestijd

Wrap, zonder granen

Wrap, zonder granen

Een wrap is lekker en ook makkelijk om snel een lunch van te maken of bij een lekkere maaltijdsoep.
Alleen de geijkte wraps of tortilla’s zijn altijd van granen met gluten…. tja, daar word ik moe van.

Dat is dan niet zo handig! het ondermijnt mijn energie en activiteit van de dag.

Dus ging ik op zoek naar een variant zonder granen, gluten en toch lekker makkelijk om te maken.

Dit is hem geworden.

WRAP of toch een pitta (?)

Ingrediënten:

  • 160 g  amandelmeel
  •   30 g  psyllium vezels (Plantago ovata)
  •      5 g  zout (Jozo- of zeezout)
  •     10 ml appelazijn of witte wijnazijn
  •       3 eiwitten
  • 300 ml kokend water
  • optioneel: 10 g bakpoeder of natriumcarbonaat

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Meng de amandelmeel, psyllium husk, zout in een kom.
  • Breng het water aan de kook.
  • Doe de azijn en eiwitten met de 300 ml water in de mengkom terwijl je dit ongeveer 30 seconden mixt.
  • Klop dit niet te veel, het moet er uitzien als Play-Doh.
  • Maak je handen nat en verdeel het deeg in 10 of 12 gelijke stukken en rol er een bal van.
  • Smeer een vel bakpapier in met wat olie en leg er een stuk deeg op.
  • Duw dit uit met je hand tot een mooie ronde wrap.
  • Doe dit met elke gevormde bal deeg.
  • Leg ze op een bakplaat, zorg voor voldoende ruimte tussen de wraps.
  • Bak ze 15 -20 min.
  • Houd de boel wel in de gaten en check regelmatig of ze al gaar zijn. De binnenkant moet dan redelijk droog zijn.
  • Per oven kunnen er grote verschillen bestaan. Noteer de eerste keer na hoeveel minuten ze gaar zijn.
  • Handig voor de volgende keer.
  • Serveer warm met saus, salade en iets van kip, vis, ei of garnaal.

Bewaar de wraps in de koelkast of in de vriezer.
Piep ze op door ze in een hete koekenpan of grillpan even om en om te verwarmen.

Dit is een handig recept om in grotere hoeveelheid te maken voor een voorraadje in de vriezer.

TIP:

  • Je kunt ze ook op de BBQ bereiden, gebruik dan een taartblik (dicht) die je op het rooster van de BBQ zet.
    Bak de wrap om en om voor 15 -2 0 min. Beetje afhankelijk van wel of geen deksel om de warmte binnen te houden (verkort de baktijd).
  • Of bakken in een goede hete koekenpan of grillpan, dan wel even goed checken wanneer ze gaar zijn.
  • Als broodjes (bolletjes of puntjes) kun je ze ook bakken, dan hebben ze 40 – 50 min. nodig. Ze zijn gaar als ze  hol als je op de onderkant tikt. Piep deze later doorgesneden op in de broodrooster.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze wrap vinden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen