19 augustus 2020 
in Lunch
1 min. leestijd

Tonijn salade, snel en makkelijk

Ik had even geen idee wat ik wilde eten voor de lunch. Ben even de koelkast ingedoken.

De komkommer bracht me op een idee. In 1995 zijn we met 5 vriendinnen op TOP vakantie naar Kreta geweest. Bijna elke dag, eigenlijk eerder om de dag, aten we een tonijnsalade.
Hier moest ik aan denken, mij kennende wordt er iets aangepast of aan toegevoegd.

Inderdaad 😉

Je hebt nodig voor 2 personen:

  • 1 komkommer, gewassen en grote stukken gesneden
    (ik heb het met een soort mandoline gedaan…. lekker snel!)
  • 2 blikjes tonijn op water (uitlek gewicht  ca. 110 g)
  • 2 stengels bleekselderij in boogjes gesneden
  • 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 1 ongeschilde appel in blokjes (wel even goed wassen)
  • Dressing:
    – 1 el kokosyoghurt
    – 2 el olijfolie
    – 1 el mayonaise (op basis van olijfolie – liefst zelf gemaakt)
    – 1 el vocht van de augurk of zilveruitjes (ander zuurtje kan ook)
    – en…. om toch de herinnering te proeven 1 el tomatenketchup.

Bereiding:

  • Eigenlijk heel simpel…. de groenten heb je als het goed is al gesneden en kan je in een slakom doen.
  • Giet het tonijnvocht af en voeg het toe.
    Ik heb het vocht verdeeld over schoteltjes en mijn katten blij gemaakt.
  • Klop de ingrediënten van de dressing door elkaar met een vork. Verdeel over de salade.
  • Mix alles goed door elkaar en verdeel het over 2 borden of kommen.

Spreekt je dit aan?
Volg mij ook op Facebook of Instagram.
Dan ontvang je automatisch een melding als ik een nieuw recept gepost heb.

Laat hieronder me weten wat jij van deze tonijnsalade vind.
Of welke aanpassing heb jij gedaan?

Ik ben benieuwd. 🙂

Over de schrijver
Reactie plaatsen