Rijkgevulde Bananencake

Luxe Bananencake - Brownie

Porties: ca. 15 porties

Tijd: 5 min. voorbereiding + bakken 45-50 min.

Keukenbenodigdheden: oven, cake of brownie vorm, bakpapier, keukenmachine of blender met hakmes.

Ingrediënten:

  • 3 bananen
  • 5 eieren
  • 50 gram kokosolie
  • 250 g amandelmeel (of zelfgemalen meel van (verschillende) noten
  • 1 flinke dessertlepel speculaas kruiden – Jonnie Boer
  • 1 flinke dessertlepel anijszaad
  • 1 flinke dessertlepel natriumbicrbonaat
  • Snufje zout om de zoetheid naar boven te halen
  • Vulling:
    - 100 gram mix van geweekte krenten en rozijnen in warm water    
    - gehakte walnoten naar eigen smaak (minimaal 1 handje)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven 160 graden).
  • Vet het cake- of brownie vorm in met roomboter of olijfolie.
  • Leg voor de zekerheid bakpapier op de bodem van je blik, dit helpt om het bananenbrood/cake er uit te krijgen.
  • Doe in de kom van de keukenmachine de amandelmeel (of maal eerst je noten), 3 bananen in stukken, 5 eieren, smaakmaker, natriumbicarbonaat
    en snufje zout.
  • Mix alles tot een glad mengsel.
  • Haal de kom van de keukenmachine en voeg de geweekte krenten en rozijnen toe samen met de gehakte walnoten.
  • Spatel alles goed door elkaar.
  • Giet het beslag in je bakvorm en bak het op 40 -50 min.
  • Check na 35 min. met de satéprikker of de cake gaar is.

Variatie:

  • Vervang de geweekte krenten en rozijnen door:
         - gedroogde abrikozen
         - gedroogde mango

  • Vervang de speculaaskruiden en anijszaad door:
         - alleen kaneel
         - vanille
         - kardemon
         - gember – vers geeft een pittigere smaak (flinke eetlepel geraspt)
         - cacaopoeder
         - of houd het neutraal met stukjes chocolade

    Download het recept hier!
Reactie plaatsen