Heerlijk en makkelijk zaden(noten)brood

ZADEN(NOTEN)BROOD

Een stevig goed vullend alternatief voor brood om bij je ontbijt of lunch te gebruiken met een eitje, omelet, soep of salade. Of dun gesneden als toostje.

Dit 'brood' kun je van te voren maken en per portie voor een dag in de vriezer doen.
Op deze manier kun je snel en makkelijk een maaltijd samenstellen met het zaden(noten)brood als basis.

Je hebt nodig:
  • 450 gram zaden
    Varieer met verschillende zaden als pompoenpitten, pijnboompitten, zonnebloempitten, sesamzaad en dergelijke. Ook kun je een deel vervangen door een favoriete noten.
  • 4 eetlepel kastanjemeel of kokosmeel *
  • 6 eieren
  • 1 el olijfolie
  • Evt. iets van kruiden en specerijen.

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 150 oC (hete luchtoven ca. 10 oC lager)
  • Neem 2/3 deel van de zaden en doe het in de keukenmachine om het fijn te malen tot een soort meel. Hierdoor krijgt je brood meer samenhang.
  • Klop in een andere kom de eieren, de olie met de kruiden los met een garde of vork.
  • Doe de gemalen zaden erbij en voeg ook de hele zaden toe.
  • Schep het mengsel in een klein cakeblik van 20 cm.
  • Zet het cakeblik in de oven en bak voor 55 minuten.
    Check wel af en toe hoe het gaat.

Tip
  • Je kunt zelf kijken hoeveel en hoe fijn je de zaden of noten wilt malen. Hoe grover hoe meer structuur in je bite. Alleen valt het brood meer uit elkaar. Hoe fijner hoe compacter de structuur wordt. Leef je uit.
  • Ook kun je voor de variatie wat gedroogd fruit of gefruite groenten toevoegen voor een andere smaak.

* Gebruik je kokosmeel, voeg dan 1 el water extra toe.

 
Wees creatief en speel met dit basisrecept!

Heb je een lekkere variatie gemaakt en wil je dit delen?
Laat het me dan hieronder weten.

 

 
Reactie plaatsen