Optioneel is het toevoegen van 3 el gebroken lijnzaad.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Boen de wortels onder de kraan goed schoon. Gebruik eventueel een groenteborsteltje.
Snijd de wortels in kleine stukjes, doe ze in een pan met heet water en kook ze in 8 minuten gaar.
Terwijl de wortels koken doe je de eieren, banaan en olie in een keukenmachine en mix je dit goed schuimig.
Plaats de wortelen in een vergiet en laat ze goed uit lekken en afkoelen.
Doe de wortels eveneens in de keukenmachine en mix tot een egale massa. Als je geen keukenmachine hebt kan het ook met een staafmixer.
Plaats in een andere kom kokosrasp, rozijnen, kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, piment en zeezout en roer dit door.
Voeg hier ook de lijnzaad toe.
Vet een muffin bakvorm in of doe er papieren vormpjes in. Als je geen speciale bakplaat voor muffins hebt, kan je ook een cake- of springvorm gebruiken.
Voeg de droge ingrediënten die je net hebt gemixt bij de natte ingrediënten in de keukenmachine en mix het geheel kort tot alles net gemengd is.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 25 minuten gaar.
Als ze net uit de oven komen zijn ze nog wat zacht. Laat ze helemaal afkoelen en dan zullen ze ook wat vaster van vorm worden.
Variatie:
Probeer de muffins ook eens met een paar eetlepels pompoen- of zonnebloempitten. Voeg deze dan als laatste toe en roer ze met een spatel door het beslag.
Ook kun je extra geraspte rauwe wortel toevoegen op het laatste moment, zo krijg je meer structuur in de spicy wortelmuffins.
Bron: Dit is een deels aangepast recept, oorspronkelijk van Bio-Amable 100% Natuurlijk.