Je hebt nodig: Vergroot de hoeveelheden naar smaak en inzicht.
1 stronk witlof
2 wortelen, geraspt
1 klein rode ui, fijngesneden
Stuk komkommer in klokjes
1 flinke hand ‘geschrokken’ rode druiven
handje cashewnoten, licht geroosterd
1 avocado, in partjes
3-4 blaadjes verse daslook, fijngesneden
enkele blaadjes zuring
1 el appelazijn
2 el olijfolie extra vierge
1 tl koudgeslingerde rauwe honing
Bereiding:
– Snijd alle groenten en kruiden, mocht je dit nog niet hebben gedaan. – Doe alles in een kom, behalve de druiven. – Meng alles door elkaar. – Maak een dressing van de appelazijn, olijfolie en honing door elkaar tot het goed gemengd en dikker is. – Giet de dressing over de salade. – Verhit een kleine koekenpan goed heet. – Voeg dan de druiven toe zodat ze ‘schrikken’ van de hitte, het gaat echt sissen! – Doe dit totdat de druiven knappen. – Strooi de druiven over de salade.
Geniet van deze snelle lunch.
Variatie: Ook lekker met een gekookt eitje of zelfgemaakte mayonaise. Laat me het weten door een reactie achter te laten.