Regenboog Salade

Heerlijke snelle salade!

Je hebt nodig:
Vergroot de hoeveelheden naar smaak en inzicht.
  • 1 stronk witlof
  • 2 wortelen, geraspt
  • 1 klein rode ui, fijngesneden
  • Stuk komkommer in klokjes
  • 1 flinke hand ‘geschrokken’ rode druiven
  • handje cashewnoten, licht geroosterd
  • 1 avocado, in partjes
  • 3-4 blaadjes verse daslook, fijngesneden
  • enkele blaadjes zuring
  • 1 el appelazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl koudgeslingerde rauwe honing

Bereiding:

– Snijd alle groenten en kruiden, mocht je dit nog niet hebben gedaan.
– Doe alles in een kom, behalve de druiven.
– Meng alles door elkaar.
– Maak een dressing van de appelazijn, olijfolie en honing door elkaar tot het  goed gemengd en dikker is.
– Giet de dressing over de salade.
– Verhit een kleine koekenpan goed heet.
– Voeg dan de druiven toe zodat ze ‘schrikken’ van de hitte, het gaat echt sissen!
– Doe dit totdat de druiven knappen.
– Strooi de druiven over de salade.

Geniet van deze snelle lunch.

Variatie:
Ook lekker met een gekookt eitje of zelfgemaakte mayonaise.
Laat me het weten door een reactie achter te laten.
Reactie plaatsen