Goedgevulde uiensoep

Voorbereiding - 10 min.

Bereiding - 35 min.

Je hebt nodig:
  • 500 - 700 g uien, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 1/2 handje verse tijm, alleen de blaadjes
  • 3 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakken gensenden
  • 1/2 of klein laurierblad
  • scheut olijfolie
  • een flinke klont boter
  • 750 - 1l bouillon (kip of groente)
  • zwarte peper uit de molen.
  • mespuntje Keltisch zeezout.

Bereiding:
  • Verhit een soeppan en voeg de olijfolie en boter toe als de pan heet is.
  • Bak de ui met de tijm, knoflook en laurierblad aan.
  • Plaats het deksel op de pan en laat alles 15 min. op een laagputje pruttelen zonder dat de uien verkleuren.
  • Roer regelmatig om te voorkomen dat het mengsel aan de bodem vastbakt. Hoe langzamer je bakt,hoe lekkerder het wordt.
  • Haal de deksel van de pan. Draai het vuur hoog en bak de uien tot ze goedbruin zijn. Dit geeft een zoetige en intensere smaak.
  • Giet de bouillon erbij en zet het vuur laag.
  • Laat de soep 20 min. heel zachtjes koken.
  • Proef de soep en breng eerst op smaak met zwarte peper.
  • Bekijk dan of een minimale hoeveelheid zout nodig is. Blijf proeven. ;-)Door langdurig en zachtjes te bakken komen de smaken goed vrij en is minder zout nodig voor een lekkere smaak dan je gewend bent.

 
Reactie plaatsen