Feest - Glutenvrje appelflappen

Glutenvrije appelflap

Glutenvrije appelflap

Je hebt nodig:

  • 6 appels, bijv. Goudreinet of Elstar
  • 50 g Cassavemeel
  • 50 g Kastanjemeel, gezeefd en klontje eruit of fijnwrijven
  • 15 g Kokosmeel
  • 1 ei
  • 15 g Arrowroot (1 el met kop)
  • Natriumbicarbonaat (bijvoorkeur merk Arm & Hammer)
  • 1 tl kaneel, of meer naar smaak
  • Snufje zout Keltisch of Himalaya zeezout
  • Mix van water en kokosmelk (17% vet)
  • Olie om in te frituren bijv. kokosolie of milde olijfolie in een pannetje of schone frituurpan

Bereiding:

- Verwarm de olie voor op 180 graden Celsius in de (frituur)pan.
  Zeef de cassave-, kastanje- en kokosmeel in een beslagkom.
- Voeg de arrowroot, natriumbicarbonaat, kaneel (gezeefd) toe met een
   snuf zout.
- Doe 100 ml kokosmelk en 100 ml water in een mengbeker.
- Voeg het  ei en een deel van het kokosmelk-water mengsel toe in
  de beslagkom.
- Klop met een mixer alles goed door elkaar.
- Het beslag moet zo dik zijn dat slierten beslag nog even blijven liggen.
- Voeg meer vocht toe totdat je deze consistentie hebt bereikt. Meer nodig
   Neem dan water.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Snijd de appels in schijven van ca. 1 cm.
- Check het beslag op dikte en haal dan de appel door het beslag.
- Laat de appelflap rustig in de olie zakken.
- Verwijder de vrijgekomen losse stukjes direct.
- Bak de appelflap eerst tot ze mooi goudbruin zijn en draai ze om.
- Bak ze nu tot ze beginnen te sissen. Er komt nu vocht los.

Wil ook appelflappen maken? 
Download hier het recept.

Jolanda Dorenbos
Door

Jolanda Dorenbos

op 31 Dec 2022

Bij glutenvrij, bij aangetoonde coeliakie zeker, is het nodig om in een aparte pan of frituurpan te bakken.

Reactie plaatsen