Voorbeeld blogbericht!

Voorbeeld blogbericht!

Dit is een voorbeeld van een eerste blogbericht. Je kunt deze vinden onder “Berichten” in je WordPress beheerpaneel. Op je blog schrijf je datgene wat jou bezig houdt/inspireert/enthousiasmeert. Je werkt daarmee aan je positionering en je zorgt voor veel interactie op je website!

Na deze zin zie je een “lees verder” linkje staan, deze zorgt ervoor dat je jouw homepage netjes en overzichtelijk houdt.

Beginnen met een plaatje

Dit blogbericht begint met een plaatje welke ingesteld staat als “uitgelichte afbeelding“, daarmee geef je jouw blog wat meer kleur en nodig je meer uit tot lezen (een plaatje zegt meer dan duizend woorden). Daarnaast heeft een plaatje een SEO functie wanneer je deze goed instelt. Bekijk daarvoor de instructie in het programma, denk sowieso aan:

  1. De bestandsnaam
  2. De titel
  3. De alternatieve titel

Kop 2

en Kop 3

In een blogbericht kun je tussenkoppen gebruiken, in de editor zie je dat je kunt kiezen uit verschillende koppen. Deze tussenkoppen geven wat structuur en overzicht maar dragen ook bij aan de zoekmachine vriendelijkheid van je blogbericht. Ik raad je aan om alleen Kop 2 en Kop 3 te gebruiken. Het design (lettertype en kleur) kun je centraal instellen in het Winstmodel Beheerpaneel.

Categorie

Je ziet dat deze blogpost in de categorie “voorbeeldcategorie” staat, ook zie je deze categorie weergegeven aan de rechterkant van de website. In WordPress kun je deze categorieën beheren via Berichten – Categorieën, in de voorbeeldcategorie staat wat uitleg.

Video in een blogpost

Onderstaand zie je een video, deze kun je eenvoudig toevoegen via de videoknoppen in de WordPress editor. We adviseren je sterk om gebruik te maken van YouTube, pak simpelweg de link van de video in YouTube en plak deze in het veld wat verschijnt wanneer je op de YouTube knop klikt:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HT05lRDL83Y[/youtube]

Auteursinformatie onder dit bericht

Onder dit bericht zie je een kadertje met “meer over…”, daar kun je informatie in plaatsen over jou als auteur/ondernemer. Je kunt dat doen door in WordPress naar het tabblad “Gebruikers” te gaan en daar je eigen naam aan te klikken. Je kunt daar dan een stukje over jezelf plaatsen en linkjes naar je social media profielen toevoegen, deze komen op de auteurspagina te staan.

Je kunt ook een foto van jezelf toevoegen, dit werkt het makkelijkst via Gravatar.com, daar maak je een gratis account aan met het e-mailadres dat ook bij je gebruikersprofiel in WordPress staat. Vervolgens kun je een foto toekennen aan dat account/e-mailadres. Op je website verschijnt die foto vervolgens onder elk blogbericht en ook bij de reacties die je op deze en andere WordPress websites plaatst.

Wil je geen auteursinformatie onder elk blogbericht? Ga dan naar het Winstmodel beheerpaneel in WordPress en klik op het tabje “Auteurs”, daar kun je deze functie uitschakelen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen