Met rode biet en chocolade…… :-)
Chocolade gaat er vast in op Moederdag. Deze taart is gemaakt met gekookte rode bieten en natuurlijk chocolade. Verder wordt er iets boekweitmeel gebruikt voor de binding.
En geen suiker, in het originele recept werd 250 g suiker gebruikt! Oeps wat veel en wat zoet wordt het dan, want ook de bieten zijn zoet van smaak.
Ik heb het recept aangepast door de suiker te vervangen door 1 el honing en 75-100 g rozijnen.
Chocolade Brownies met rode bieten
Je hebt nodig:
• 150 g pure chocolade (70% cacao)
• 400 g gekookte bieten
• 1 tl vanille-extract of merg van een vanillestokje
• 3 eieren
• 1 snufje zout
• 75- 100 g rozijnen of ander gedroogd fruit, kort geweekt in lauwwarm water
• 1 el honing
• 35 g boekweitmeel
• 50 g gemalen amandelen
• 70 g cacaopoeder
• 2 tl bakpoeder
Extra nodig:
– bakvorm van 21 x 21 cm of van 22 cm doorsnede
– bakpapier
– olie of roomboter om in te vetten
– staafmixer
– cacaopoeder om te bestuiven
– zeef
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 °C.
– Bedek de bakvorm met bakpapier en vet de vorm lichtjes in.
– Smelt de chocolade au bain-marie.
– Verwijder de schil van de bieten en pureer de bieten.
– Voeg het vanille-extract en de rozijnen toe en meng door elkaar met de staafmixer
– Klop de eieren met het zout, voeg beetje bij beetje de honing te en klop tot het lichtgeel van kleur, schuimig en dik is.
– Voeg de bietenpuree en gesmolten chocolade toe en roer voorzichtig door.
– Meng de bloem met gemalen amandelen, cacaopoeder en bakpoeder en meng dat met de natte ingrediënten.
– Giet het beslag in de bakvorm en bak circa 35 minuten.
– Laat circa 30 min. in de vorm afkoelen.
– Haal de brownies uit de vorm, zeef er een beetje cacaopoeder over en snijd in punten of vierkanten.
Eet smakelijk en een hele fijne moederdag, dames!
Mannen, tijd om in de keuken te gaan bakken! :-).