Geniet jij ook zo van het mooie lenteweer en de zon?

Geniet jij ook zo van het mooie lenteweer en de zon?

Wat is het toch heerlijk lenteweer!
Een aangenaam temperatuurtje, lekker buiten koffiedrinken, lunchen of wandelen. Het lijkt nu helemaal geen moeite te kosten.

Het vele zonlicht heeft hier een positief effect op en de overgang van wintertijd naar zomertijd gaat ineens veel makkelijker. In tegenstelling als het buiten koud en donker is.

In de natuur en vooral bij de dieren zie je heel duidelijk de invloed van het licht en vooral de lichtintensiteit. Hoe lichter of hoe langer de dagen zijn, hoe actiever de dieren. De vogeltjes fluiten al heel vroeg dat het een lieve lust is. En ook in de avond zijn ze nog lang te horen.

Ook jij en ik, wij mensen, worden meer beïnvloed door het zonlicht dan we soms zelf in de gaten hebben. Hoe voel jij je als het een mooie zonnige lente dag is? Ben je energiek? Heb je zin om actief te zijn? EIgenlijk zonder nadenken, tijdens een donkere en koudere dagen kost het meer moeite?

Dan heb je duidelijk meer (ZON)licht nodig. Het licht vang je op via je ogen, het geeft een signaal aan je hersenen dat je lichaam nu actief mag en kan zijn. Juist duisternis is voor je lichaam het signaal om juist te gaan slapen.

Kijk eens hoe jouw lichaam reageert op veel zonlicht en hoe dit is op de donkere dagen.
Laat het me weten wat je ervaart.

TIP:

Beperk het dragen van een zonnebril tot echt noodzakelijk! Een zonnebril beperkt ook het opvangen van het zo benodigde zonlicht.
In de auto, op de fiets en op het water is het voor het overzicht en de veiligheid beter om de zonnebril wel op te zetten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen