25 februari 2014 
0 min. leestijd

Gebakken aardpeer met ui, cranberry's en tijm

Gebakken aardpeer met ui, cranberry's en tijm

Je hebt nodig (2 personen):

  • 400 gram aardperen
  • 2 grote uien,
  • 2 handen vol verse cranberry’s
  • 2 thl gedroogde tijm of verse tijm
  • 100 gram veldsla en 100 gram andere slasoort

Bereiding:

–          Veldsla wassen en uit laten lekken.
–          Aardperen goed schoon boenen, evt. met een oude tandenborstel om in de groeven te komen.
–          Snijd rare plekjes van de aardperen.
–          Snijd de aardpeer in dunne plakjes.
–          Bak de aardpeer in ca. 20 min. gaar en lichtbruin.
–          Pel de ui en snijd deze in smalle partjes.
–          Fruit de ui in kokosolie in een aparte koekenpan.
–          Als de ui goed bakt voeg daaraan de cranberry’s toe, door de hitte zullen ze knappen en hun smaak vrijgeven.
–          Voeg dan de ui en cranberry’s en tijm aan de aardpeer toe.
–          Doe een deksel op de pan om de cranberry’s verder te verwarmen.
–          Doe op elk bord wat salade en schep het aardpeer-mengsel op het bord.

Lekker met een gebakken kipfilet of kabeljauw.

Het orginele recept is met kaas, welke je laat smelten over de aardpeer. Kies voor een iets meer oer- of paleovariant een buffelmozzarella.
Deze levert minder caseïne dan gewone hardekazen kan daardoor zo af en toe gebruikt worden. Dit in het kader van een 80/20 regel.

Tip

– Gebruik kropsla, ijsbergsla of rucolla.
– Vul aan met paardenbloemblad, zevenblad, handsdraf of vogelkers uit eigen tuin.

Over de schrijver
Topinamboer ofwel aardpeer, een vergeten groente
Door

Topinamboer ofwel aardpeer, een vergeten groente

op 25 Feb 2014

[…] Bekijk hier het recept van gebakken aardpeer. […]

Reactie plaatsen