Eten uit de natuur? Dit is een van de stappen om terug naar de bron te gaan, namelijk de natuur.
Veel planten, kruiden en onkruiden werden in vroegere tijd door onze voorouders gegeten als groente. En dan hoeven we nog niet zoveel generaties terug, jouw grootmoeder of misschien overgroot moeder at waarschijnlijk nog molssla.
Molssla is eigenlijk paardebloem, waarbij over de bladeren een pot is gezet waardoor er bladgroei. Hierdoor ontstaat er een slakrop. De ‘Molssla’. Dus waarom in het voorjaar de jonge bladeren, deze zijn zacht van structuur en vorm.
Zo’n 2 weken terug heb ik een wandeling ‘Culinair Natuur’ gelopen, onder leiding van Anneke Bleeker oprichtster van de ‘Gezond Verstand Avonden, naar het ‘Wad’.
Op zoek naar eetbare planten, te gebruiken als extra aanvulling in een salade of andere gerechten van te maken.
Planten die houden van de ziltige omstandigheden, zoals in het kweldergebied zijn lamsoor, zeekraal en….. wordt de ontdekking!
Zeekraal en lamsoor zijn in restaurants zeer geliefd en exclusief. De chefkok van …..uit Groningen, gaat dagelijks naar het wad om zijn zeekraal en lamsoor te oogsten.