Een hartige variant van de Paleo Granola van Jennifer de Jong

Een hartige variant van de Paleo Granola van Jennifer de Jong

Paleo Granola Hartig Jennifer de Jong - Dufrasnes Fotografie projectenOok Jennifer de Jong van Lunchroom Sugarless in Amsterdam heeft een recept aangeleverd voor het hoofdstuk ‘OERsterk & Friends’. Het is een granola voor de eerste maaltijd, eventueel ook om je fruitdessert mee te bestrooien. Het recept staat op pagina 230 in het boek ‘OERsterk eten’.
Ik heb er een hartige variant op gemaakt, die het ook prima doet als hartige snack bij feestelijke gelegenheden. Genieten is van belang!
Overdaad schaad….

Hartige Paleo Snack

Je hebt nodig:

  • 50 gram amandelen, ongebrand
  • 50 gram walnoten, ongebrand
  • 50 gram hazelnoten, ongebrand
  • 50 gram pompoenpitten
  • ½ -1 el honing (Manuka- of andere honing)
  • 1 tl Keltisch zeezout, liefst gedroogd en gemalen in de molen of vijzel
  • 1 takje rozemarijn, de blaadjes los geritst van de stengel en fijn gesneden
  • 1 takje tijm, de blaadjes los geritst van de stengel
  • ¼ – ½ tl gedroogde knoflookpoeder

Variatie:

– Gebruik andere noten en/of zaden voor een andere smaak.
– Gebruik eens shormakruiden, garam masala of kerrie.

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 160 ºC.
– Doe alle noten en zaden in een kom.
– Schep de honing, zout, tijm, rozemarijn en knoflookpoeder door de noten en zaden.
– Schep net zolang totdat alles goed bedekt is met de honing en de kruiden.
– Check nu even de smaak of het hartig is en of je nog meer tijm, rozemarijn en knoflook nodig is.
– Ben je tevreden over de smaak. Verdeel het mengsel verspreid op het bakpapier op de bakplaat.
– Bak het voor zo’n 10-15 min. af in de oven.
– Houd de oven in de gaten, ineens kan het flink verkleuren en eventueel verbranden.
– Zodra het gereed is het geheel aflaten koelen en los halen.
– Je kunt deze heerlijke hartige Paleo snack in een luchtdichte pot zeker zo’n 2 weken bewaren.

Of je dat red is de vraag, zo lekker is het! :-)

Tip:

– Vervang de honing als plakmiddel door een opgeklopt eiwit. Dan word je hartig granola niet zoet.
– Bestrooi je (maaltijd)salade eens met deze gekruide notenmix.

Kijk op voor het recept van Vivian Reijs waarvoor ik ook een hartige variant heb gemaakt voor de boekpresentatie van ‘OERsterk eten’

Over de schrijver
Reactie plaatsen