VOEDING

De basis volgens de orthomoleculaire voeding

Ontdek wat voeding voor je gezondheid kan doen!

Ons lichaam is een samenwerkingsverband van biljoenen cellen, waardoor ons lichaam een ingenieus systeem is. Voor het functioneren van deze cellen zijn ze afhankelijk van de juiste bouwstoffen. Onze voeding is vooral de voornaamste leverancier van de benodigde grondstoffen. Een aantal bouwstoffen moeten direct al aanwezig zijn in de voeding, andere bouwstoffen kan het lichaam zelf maken vanuit de voeding.

Dat wat we eten en drinken bepaalt uiteindelijk het functioneren van de cellen. Het ’welbevinden’ van onze lichaamscellen wordt in grote mate bepaald – niet onbelangrijk- door ons voedingspatroon.


Het zou tenslotte onlogisch zijn te veronderstellen dat iets wat de mens minimaal drie maal per dag doet, namelijk eten, géén invloed zou hebben op het lichaam.


Tijdens deze cursus gaan we onze voeding 'ontrafelen'. Wat zit er allemaal in en wat doet dat met ons lichaam? Maar ook: wat doet het in ons lichaam, welke fysiologische en biochemische stappen zijn nodig?

We kijken naar eiwitten, vetten en koolhydraten, naar vitaminen en mineralen en fyto-nutriënten. Wat gebeurt daarmee in ons lichaam en wat is de reactie van ons lichaam als bepaalde grondstoffen niet of nauwelijks aanwezig zijn? Wat is het verband tussen bepaalde ziektebeelden en voeding?


Na het volgen van deze cursus kijk je beslist anders tegen bepaalde voedingsmiddelen aan. Je bent in staat een keuze te maken gebaseerd op kennis (in plaats van een keuze gebaseerd op 'ze zeggen..').


Praktisch informatie

Deze cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. De lesstof wordt helder en duidelijk uitgelegd zodat deze ook zonder medische basiskennis goed te volgen is.

Voeding volgens orthomoleculaire principes duurt 5 dagen. De studiebelasting beslaat ongeveer 35 uur; 30 uur theorie en 5 uur zelfstudie.

Na het volgen van deze cursus Voeding- basis, kun je instromen in de vervolgcursus Voeding III - de orthomoleculaire verdieping bij Evenwijs van Dorothé Lueb.

Samen met de Praktijkcursus Voeding II vormt dit de opleiding tot Voedingcoach bij Evenwijs en daarna kun je de 2 jarige-opleiding Epigenetisch Therapeut volgen.


Wil je varen op je eigenkennis?


Meld je dan aan!


(Aan- en afmeldingsvoorwaarden)

Bij minimaal .. personen gaat de cursus definitief door, hiervan word je z.s.m. op de hoogte gesteld.

Je komt dan op de lijst voor de volgende cursus.


Heb je nog vragen?

Neem dan contact met me op via:

mobiel: 06 - 53 43 16 39 of

mail: info@oervitaal.nl

Some small content boxes

Locatie: Groningen (specifieke informatie volgt)

Data: Verwachting start in september - oktober

Tijd: 9.30 - 16.00 uur

Kosten: € 325,-
inclusief thee en koffie

Lunch
Samen verzorgen we de lunch voor elkaar.
De geleerde theorie brengen we gezamelijk direct in de praktijk. Ervaar zelf wat voeding voor jou kan doen!