Sjieke abrikozen!

Lekker en eenvoudig

Deze abrikozen maak ik regelmatig als ik iets lekkers en zoets wil serveren.
Ik hou zelf meer van de 85% cacaochocolade, de meesten vinden die met 72 of 75% lekkerder.
Smaken verschillen en dat is prima.

Voor de kleur en onze ogen, ja we eten ook met onze ogen, is de gezwavelde gedroogde abrikoos aantrekkelijker.De gezwavelde abrikoos is geconserveerd met sulfiet. Soms kunnen mensen hierop reageren, ook op rozijnen, andere gedroogde vruchten en wijn.

De ongezwavelde gedroogde vruchten en biologische wijn leveren minder sulfiet of het is er niet aan toegevoegd.

Je hebt nodig:

  • 250 g gedroogde ongezwavelde abrikozen (bruiner)
  • 125-175 g chocolade met minimaal 72% cacao

Bereiding:

– Doe de abrikozen in een schaaltje en overgiet deze met wat warm of kokend water en laat ze 10 min. staan.
– Vaak zijn de abrikozen wat stevig, door ze eerst te weken worden ze zachter.
– Dep dan de abrikozen droog met een schone theedoek.
– Leg een vel bakpapier klaar op de bakplaat of grote schaal.
– Smelt de chocolade in een kom boven een pannetje met heet water.
– Dip de abrikozen één voor één voor de helft in de gesmolten chocolade.
– Leg ze dan op het bakpapier om uit te harden en zet ze even in de koelkast.
– Serveer ze op een mooi bord of schaal bij een lekker kopje thee of kopje koffie.

Enjoy!

Variatie:

– Week de abrikozen in wat rum, cognac of sinaasappellikeur voor een feestelijkere gelegenheid.
– Of doe wat gemberpoeder door je chocolade.