Brownie met cacao en gember

Als eerste maaltijd bij je stevig kop koffie een stukje cacao brownie.
Laag in koolhydraten met verse gember.

Voorbereiding: 15 min.
Bereiding: 30 min.

Benodigd materiaal:

– taartvorm van 20 cm Ø
– bakpapier
– hand- of staafmixer
– mengkom
– spatel

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 1½ rijpe banaan (niet overrijp)
  • 1½ el kokosmeel (evt. gezeefd)
  • 1½ el cacao
  • ½ – 1 duimdik stuk verse gember, geraspt. Naar smaak meer.
  • Mespuntje zout
  • 1 tl honing

Bereiding:

– Verwarm de heteluchtoven voor op 160 C. Gebruik je een gewone oven, zet de temperatuur op 170-175 C .
– Doe de eieren in de mengkom, samen met zout.
– Mix de eieren luchtig met de mixer.
– Voeg de banaan in stukjes, de honing en de geraspte gember toe.
– Mix alles tot een luchtige gladde massa.
– Voeg de kokosmeel en cacao toe, lepel dit voorzichtig met de spatel door het ei-banaanmengsel.
– Bekleed de taartvorm met bakpapier.
– Zet de vorm in de oven en bak ongeveer 30 min. Check met een satéprikker of deze er droog uit komt.

Misschien wil je hem juist wat natter houden.

Tips:

  • Cacao kan redelijk bitter zijn als je veel gebruikt. Dan kan soms net een klein beetje zoet de smaak optimaliseren.
  • Zout in een zoet gerecht haalt de zoete smaak extra naar voren, zodat je minder zoet hoeft te gebruiken.