Brownie met cacao en gember
Als eerste maaltijd bij je stevig kop koffie een stukje cacao brownie.
Laag in koolhydraten met verse gember.
Voorbereiding: 15 min.
Bereiding: 30 min.
Benodigd materiaal:
– taartvorm van 20 cm Ø
– bakpapier
– hand- of staafmixer
– mengkom
– spatel
Ingrediënten:
- 5 eieren
- 1½ rijpe banaan (niet overrijp)
- 1½ el kokosmeel (evt. gezeefd)
- 1½ el cacao
- ½ – 1 duimdik stuk verse gember, geraspt. Naar smaak meer.
- Mespuntje zout
- 1 tl honing
Bereiding:
– Verwarm de heteluchtoven voor op 160 0 C. Gebruik je een gewone oven, zet de temperatuur op 170-175 0 C .
– Doe de eieren in de mengkom, samen met zout.
– Mix de eieren luchtig met de mixer.
– Voeg de banaan in stukjes, de honing en de geraspte gember toe.
– Mix alles tot een luchtige gladde massa.
– Voeg de kokosmeel en cacao toe, lepel dit voorzichtig met de spatel door het ei-banaanmengsel.
– Bekleed de taartvorm met bakpapier.
– Zet de vorm in de oven en bak ongeveer 30 min. Check met een satéprikker of deze er droog uit komt.
Misschien wil je hem juist wat natter houden.
Tips:
- Cacao kan redelijk bitter zijn als je veel gebruikt. Dan kan soms net een klein beetje zoet de smaak optimaliseren.
- Zout in een zoet gerecht haalt de zoete smaak extra naar voren, zodat je minder zoet hoeft te gebruiken.