Wortelcake met specerijen
Bakken zonder granen, gluten en zuivel!
Een kruidige wortel-kokos- cake / muffin.
Je hebt nodig (voor 12 stuks):
- 400 gram wortelen
- 6 eieren
- 1 banaan
- 50 ml (3 el) kokosolie, eventueel olijfolie
- 100 gram kokosrasp (ongezoet)
- 100 gram rozijnen
- 1 – 1 1/2 eetlepel kaneel
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel piment
- 1/2 theelepel fijn zeezout
Optioneel is het toevoegen van 3 el gebroken lijnzaad.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Boen de wortels onder de kraan goed schoon. Gebruik eventueel een groenteborsteltje.
- Snijd de wortels in kleine stukjes, doe ze in een pan met heet water en kook ze in 8 minuten gaar.
- Terwijl de wortels koken doe je de eieren, banaan en olie in een keukenmachine en mix je dit goed schuimig.
- Plaats de wortels in een vergiet en spoel ze onder de koude kraan tot ze afgekoeld zijn.
- Doe de wortels eveneens in de keukenmachine en mix tot een egale massa. Als je geen keukenmachine hebt kan het ook met een staafmixer.
- Plaats in een andere kom kokosrasp, rozijnen, kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, piment en zeezout en roer dit door.
Voeg hier ook de lijnzaad toe. - Vet een muffinbakvorm in of doe er papieren vormpjes in. Als je geen speciale bakplaat voor muffins hebt, kan je ook een cake- of springvorm gebruiken.
- Voeg de droge ingrediënten die je net hebt gemixt bij de natte ingrediënten in de keukenmachine en mix het geheel kort tot alles net gemengd is.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 25 minuten gaar.
- Als ze net uit de oven komen zijn ze nog wat zacht. Laat ze helemaal afkoelen en dan zullen ze ook wat vaster van vorm worden.
Variatie:
– Probeer de muffins ook eens met een paar eetlepels pompoen- of zonnebloempitten.
– Voeg deze dan als laatste toe en roer ze met een spatel door het beslag.
Dit is een deels aangepast recept van Bio-Amable 100% Natuurlijk.