Gebakken aardpeer met ui, cranberry's en tijm

Je hebt nodig (2 personen):

  • 400 gram aardperen
  • 2 grote uien,
  • 2 handen vol verse cranberry’s
  • 2 thl gedroogde tijm of verse tijm
  • 100 gram veldsla en 100 gram andere slasoort

Bereiding:

–          Veldsla wassen en uit laten lekken.
–          Aardperen goed schoon boenen, evt. met een oude tandenborstel om in de groeven te komen.
–          Snijd rare plekjes van de aardperen.
–          Snijd de aardpeer in dunne plakjes.
–          Bak de aardpeer in ca. 20 min. gaar en lichtbruin.
–          Pel de ui en snijd deze in smalle partjes.
–          Fruit de ui in kokosolie in een aparte koekenpan.
–          Als de ui goed bakt voeg daaraan de cranberry’s toe, door de hitte zullen ze knappen en hun smaak vrijgeven.
–          Voeg dan de ui en cranberry’s en tijm aan de aardpeer toe.
–          Doe een deksel op de pan om de cranberry’s verder te verwarmen.
–          Doe op elk bord wat salade en schep het aardpeer-mengsel op het bord.

Lekker met een gebakken kipfilet of kabeljauw.

Het orginele recept is met kaas, welke je laat smelten over de aardpeer. Kies voor een iets meer oer- of paleovariant een buffelmozzarella.
Deze levert minder caseïne dan gewone hardekazen kan daardoor zo af en toe gebruikt worden. Dit in het kader van een 80/20 regel.

Tip

– Gebruik kropsla, ijsbergsla of rucolla.
– Vul aan met paardenbloemblad, zevenblad, handsdraf of vogelkers uit eigen tuin.